tiistai 11. syyskuuta 2012

Oudot,hämmästyttävät,himmeät videot.

 "4.0"                 Vie mut kotiin

maanantai 10. syyskuuta 2012

Gluteeniton hiivaton, hapan tattarileipä.

Gluteenittoman happaman,hiivattoman tattarileivän valmistusohje.

Päivä 1: hapanjuuri, 5 dl reilu kädenlämpöinen vesi,quinoajauho 100 g,tattarijauho 200g.
Sekoita aineet keskenään ja jätä taikina  happanemaan vuorokaudeksi  välillä sekoittaen.
Päivä 2: 4 dl reilu kädenlämpöinen vesi,quinoajauho 100 g,tattarijauho 300 g,tattarirouhe 300 g.
Lisää taikinaan vesi,quinoajauho, tattarijauho ja suurin osa tattarirouheesta,muista sekoittaa välillä.
Päivä 3:Psylliumkuitu 3-4 tl, hieno merisuola 2 tl,
Sekoita psylliumkuitu ja suola loppuun tattarirouheeseen,kaada tämä seos taikinan joukkoon.
Anna psylliumin hetken imeytyä taikinaan(10-15 min) Sekoita taikinaa paremman sitkon aikaaansaamiseksi huolella.Taikinan tulee tässä vaiheessa olla sopivan löysää jotta lopputulos on paras mahdollinen.
Leivo 4 reikäleipää ja nostata ne lämpöisessä vedottomassa paikassa(lämpöisen hellan päällä) 1-1,5 tuntia.
Pistele leipiin haarukalla reikiä ja voitele ne vedellä ennen uuniin laittamista.Uunin lämpö 250 astetta 40 minuuttia.
Muista ottaa taikinasta uusi juuri seuraavaa leivontakertaa varten ennen psyllium kuidun lisäämistä.
Juuri säilyy jääkaapissa pari viikkoa ja pakkasessa pidempään.
Tattarileipä on parhaimmillaan tuoreena,leipää kannattaa säilyttää jääkaapissa päivän tarpeen verran.Pakastin on paras paikka tattarileivälle pidemmälle säilytysajalle.



Gluteeniton, hiivaton tattarileipä. (Teko ohje)




sunnuntai 9. syyskuuta 2012

lauantai 1. syyskuuta 2012

Mahaläski



Uusin tutkimus,koskien sisäelinten rasvaa:Sisäelinten rasva tuottaa kemiallisia yhdisteitä jotka sotkevat koko sisäelin järjestelmän.Tämä tutkimus toteutettiin Saksassa ja sen kesto oli 15 vuotta.

Ihmisten lihavuus on lisääntynyt räjähdysmäisesti.Lieneekö siihen osasyynä kevyt tuotteet ja liiallinen hiilihydraatti.
Nykyisin markkinoilla on lähes kaikki vähärasvaista.Jos tekee kenttätutkimusta kaupassa niin huomio kiinnittyy ostoskärryjen sisältöön joka pullistelee, leivästä,perunasta,makaroonista,valmisruuista,pullasta,kekseistä,karkista jne..
Jos muistelee vaikka -70 lukua, niin katukuvassa vyöryvässä ihmismassassa oli ylipainoiset melko harvinainen näky verattaessa tätä nykyiseen aikaan.

Lisää läskiasiaa.Reilu 70% pohjoisamerkkalaisista on ylipainoisia. Koko maapallolla aikuisen ihmisen keskipaino oli 62 kg(2005) Pohjois-Amerikassa 80,7 kg.

Oma painoni on 83 kg,pituutta 191 cm,rasva % 10.

Säännölliset ruokailuajat ovat  yksi osa  hyvää terveyttä. Yhdysvaltalainen tutkimus http://www.cell.com/cell-metabolism/home paljastaa säännöllisen ruokailun merkityksen terveyteen.
Aineenvaihduntarytmi sekoaa jos jatkuvasti "laidunnetaan"(syödään).Kolesterolin hajoaminen ja glukoosituotanto käynnistyy ruokaillessa ja sammuu syömisen päätyttyä.Tämä prosessi jos on jatkuvasti päällä niin terveys ei siitä kiitä.
Säännölliset ruoka ajat vanhan ajan malliin  kannattaisi ottaa käyttöön.

Ikääntyvien vyötärölihavuus on haitaksi heidän terveydelleen vaikka ikäihminen olisikin painoindeksin rajoissa. http://ije.oxfordjournals.org/content/early/2012/03/31/ije.dys008.abstract Tämä vyötärölihavuus lisää sydän ja verisuoni sairauksia,lisäksi syövän riski kasvaa huomattavasti..