maanantai 10. syyskuuta 2012

Gluteeniton hiivaton, hapan tattarileipä.

Gluteenittoman happaman,hiivattoman tattarileivän valmistusohje.

Päivä 1: hapanjuuri, 5 dl reilu kädenlämpöinen vesi,quinoajauho 100 g,tattarijauho 200g.
Sekoita aineet keskenään ja jätä taikina  happanemaan vuorokaudeksi  välillä sekoittaen.
Päivä 2: 4 dl reilu kädenlämpöinen vesi,quinoajauho 100 g,tattarijauho 300 g,tattarirouhe 300 g.
Lisää taikinaan vesi,quinoajauho, tattarijauho ja suurin osa tattarirouheesta,muista sekoittaa välillä.
Päivä 3:Psylliumkuitu 3-4 tl, hieno merisuola 2 tl,
Sekoita psylliumkuitu ja suola loppuun tattarirouheeseen,kaada tämä seos taikinan joukkoon.
Anna psylliumin hetken imeytyä taikinaan(10-15 min) Sekoita taikinaa paremman sitkon aikaaansaamiseksi huolella.Taikinan tulee tässä vaiheessa olla sopivan löysää jotta lopputulos on paras mahdollinen.
Leivo 4 reikäleipää ja nostata ne lämpöisessä vedottomassa paikassa(lämpöisen hellan päällä) 1-1,5 tuntia.
Pistele leipiin haarukalla reikiä ja voitele ne vedellä ennen uuniin laittamista.Uunin lämpö 250 astetta 40 minuuttia.
Muista ottaa taikinasta uusi juuri seuraavaa leivontakertaa varten ennen psyllium kuidun lisäämistä.
Juuri säilyy jääkaapissa pari viikkoa ja pakkasessa pidempään.
Tattarileipä on parhaimmillaan tuoreena,leipää kannattaa säilyttää jääkaapissa päivän tarpeen verran.Pakastin on paras paikka tattarileivälle pidemmälle säilytysajalle.



Gluteeniton, hiivaton tattarileipä. (Teko ohje)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.