sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Kuusamo Finland: Pieni KarhunkierrosJuuman läheisyyteen sijoittuva 12 kilometrin mittainen Pieni Karhunkierros vie kulkijanOulangan kansallispuiston eteläisimpään osaan. Maisemareitiksi kutsutun päiväreitin varrella pääsee ihastelemaan upeaa Oulangan luontoa: kuohuvia koskia, jyrkkiä kallioita ja suojaisia metsiä. Pienen Karhunkierroksen varren eliölajisto on erikoislaatuinen ja monipuolinen johtuen osittain etelä-pohjoisrinteiden tarjoamista kasvupaikoista.
Pieni Karhunkierros sopii suhteellisen hyväkuntoisille, koska nimestään huolimatta reitti on varsinainen kuntopolku. Kiviset, kuluneet polut ja jyrkät nousut antavat kulkijalle haasteita. Palveluvarustusta, kuten riippusiltoja, maaporrastuksia ja pitkoksia, on kuitenkin runsaasti helpottamassa kävelyä. Reitin varrella on useita tulentekopaikkoja sekä kaksi tupaa.
Pienellä Karhunkierroksella ei ole kiertosuuntaa määrätty. Reitti on helpompi kulkea myötäpäivään eli Juuma-Myllykoski-Kallioportti-Jyrävä-Myllykoski-Juuma -suuntaisesti. Silloin Kallioportin jyrkät portaat laskeudutaan alas niiden kiipeämisen sijasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.